Puii au eclozat în 2016 și de atunci existența lor a fost ținută secretă de către autoritățile slovene.
Recent, autoritățile din Slovenia au permis vizitatorilor accesul la trei „pui de dragon” care au eclozat în peștera Postojna . Aceștia fac parte dintr-o specie care poate trăi chiar și un secol și care se reproduce odată în fiecare deceniu. Puii au eclozat în anul 2016, dar experții au decis ca existența acestora să fie ținută secretă până acum, notează Science Alert.
Zilnic doar 30 de persoane vor avea acces la acești pui. Trebuie precizat faptul că aceștia fac parte dintr-un grup de 21 de ouă care au eclozat. Oamenii de știință care supraveghează peștera explică faptul că inițial au fost depuse 60 de ouă.
Pentru a asigura șanse cât mai mari de supraviețuire acestor animale, dar și pentru a obține mai multe detalii despre acestea, modul în care se dezvoltă și ecosistemul în care trăiesc cercetătorii au decis să păstreze puii într-un laborator din peștera Postojna.
La maturitate aceste animale, numite uneori „peștii oameni”, vor atinge o lungime de 35 de centimetri. Cercetătorii explică faptul că aceste vertebrate prezintă trei branhii pe fiecare parte a botului alungit. Un alt aspect interesant al biologiei acestor animale privește pielea acestora, mai exact aceasta are culoarea roz și prin ea pot fi văzute organele interioare.
Cercetătorii explică faptul că aceste animale s-au adaptat în condițiilor extreme din peștera Postojna, printre acestea numărându-se și lipsa de hrană pe perioade extrem de lungi. Unele studii indică faptul că aceste animale ar putea să supraviețuiască chiar și zece ani fără a mânca.
Anunțul existenței acestor pui și posibilitatea de a-i vizita vine la câteva zile după ce autoritățile au decis redeschiderea peșterii vizitatorilor în urma pandemiei.
Primii DOI ”pui de dragon” au eclozat într-o peştera antică din Slovenia – FOTO
Fenomenul extrem de rar la care au luat parte oamenii de ştiinţă – FOTO